Wie zijn Hanne, Elke, Loick en Annelies?

FoodWIN

Wanneer voedselverspilling een passie wordt.

Hanne, Elke, Loick en Annelies werken alle drie bij FoodWIN. Hun missie: al het mogelijke doen om voedselverspilling te verminderen. Ze werken samen met consumenten, maar ook met lokale overheden, bedrijven en kantines! Elk van hen heeft zich aangesloten bij FoodWIN om hun behoefte aan gerechtigheid ten aanzien van voedsel te bevredigen: tijd om ons voedsel met zorg te behandelen en het niet zomaar nodeloos in de vuilbak te zien verdwijnen!  Zo hebben ze hun strijd tot een passie gemaakt en zullen ze alles geven om de Food Waste Mission-ambassadeurs te helpen zelf voedselverspillingsexperts te worden.

Hanne Heymans (codirecteur bij FoodWIN) ondersteunt lokale besturen en huishoudens in de strijd tegen voedselverspilling. Ze geeft regelmatig oplossingsgerichte workshops en lezingen, werkt samen met steden bij de ontwikkeling van campagnes tegen voedselverspilling bij huishoudens, en antwoordt met veel plezier op allerhande vragen over het thema.

Hanne duikt liefst in mensen hun koelkast om die correct te schikken. Ze werd door VTM-nieuws dan ook gebombardeerd tot ‘koelkastdokter’. In haar vrije tijd experimenteert ze in de keuken met ingrediënten als bloemkoolbladeren en appelsienschillen. Liefst bij een heerlijke cocktail.
Tijdens de ambassadeurstraining geeft Hanne haar kennis over verschillende onderwerpen zoals het bewaren van voedsel in de koelkast, goede koopgewoonten etc.

Elke is de “reporter-ter-plaatse”. Zij zorgt voor spraakmakend beeldmateriaal van de workshops en zal de ambassadeurs ondersteunen in het documenteren van hun voortgang.

Loick is er om jou bij te staan doorheen het hele project, hij is een specialist in organiseren. Hij heeft al enkele jaren ervaring in de voedingssector: vroeger werkte hij in een brouwerij waar hij met plezier hielp om de overschotten te beperken.

Annelies is de jongste van het team. Ze neemt de communicatie en de verspreiding van de campagne grotendeels op zich. Ze is enorm gedreven om zoveel mogelijk voedsel op mensen hun bord te doen belanden in plaats van in de vuilbak!

Elke, Loick en Annelies zijn de coaches toegewijd aan communicatie voor de Food Waste Mission. Zij zullen de ambassadeurs gedurende hun hele ervaring begeleiden en zullen ook een communicatieworkshop opzetten om hen de basisprincipes van communicatie in een bewustmakingscampagne en op sociale netwerken aan te leren.