Wie zijn Yoneko, Gwenny en Marie-Louise?

Nurtantio Project

Het verhaal van een familie die zich bezighoudt met voedselverspilling.

Sinds 2017, onder impuls van hun moeder Marie-Louise, hebben Yoneko en Gwenny Nurtantio zich ingezet voor de strijd tegen voedselverspilling.
De ervaring van Yoneko op het gebied van groepsfacilitatie en -management in combinatie met de ondernemersgeest van Gwenny en de kookkennis van Marie-Louise hebben van de leden van de Nurtantio-familie echte experts gemaakt op het gebied van voedselverspilling en verantwoorde consumptie.

De familie begon hun avontuur met het schrijven van het boek “Zéro gaspi!“, een verzameling boeken om te leren hoe ze hun uitgaven kunnen beheersen en zo hun koopkracht kunnen vergroten. In 2019 bracht Nurtantio Project zijn tweede boek uit: “JUST KEEP IT. Les recettes #Zerogaspi“. Ondertussen organiseert de familie Nurtantio conferenties en workshops rond het thema voedselverspilling.

Hun profiel:

Yoneko Nurtantio, co-auteur van “Zero Gaspi!” heeft een certificaat in “Food Waste” uitgegeven door AgroParisTech. GAEL magazine noemt haar een “anti-gaspi krijger” en herinnert zich haar actie met die van 30 Colibris-vrouwen die “hun steentje bijdragen” om de wereld rechtvaardiger en menselijker te maken.

Gwenny Nurtantio is een managementingenieur met een diploma van Solvay VUB. Zij is degene die het “Zero gaspi!” concept bedacht heeft. Gwenny ontwikkelde de opeenvolgende businessplannen voor de VZW-projecten.

Marie-Louise Bruyère leidde de hele stam in het Zéro gaspi ! avontuur. Haar trucs en haar arsenaal aan smakelijke recepten liggen aan de basis van deze boeken die als een familie zijn geschreven: “Zero gaspi!” (2017) en “JUST KEEP IT: De #Zerogaspi Recepten” (2019).

Yoneko, Gwenny en Marie-Louise zullen voor de “Food Waste Mission” de experts van de consumptie zijn en u al hun kennis overbrengen om u te helpen beter en goedkoper te consumeren.