De Food Waste Mission mag dan een kleine stap zijn voor Brussel, het is een gigantische stap voor de mensheid.

Voedselverspilling is een grote kwestie in onze huidige samenleving.

In totaal is het verantwoordelijk voor 8% van de totale CO2 uitstoot wereldwijd en ook voor een aanzienlijk financieel verlies!

Volgens de EU wordt 30-50% van al het voedselafval veroorzaakt door consumenten. Daarom pakken FoodWIN en Leefmilieu Brussel nu het probleem van voedselverspilling bij de consumenten aan.

De Food Waste Mission heeft tot doel de voedselverspilling van 1000 Brusselse huishoudens tegen eind 2021 met 30% te verminderen.

Als eerste stap zullen 15 Brusselse ambassadeurs worden opgeleid tot experts in de strijd tegen voedselverspilling.

Vervolgens zal FoodWIN met behulp van de kennis van een team deskundigen en de resultaten van de ambassadeurs een sensibiliseringscampagne voeren voor de Brusselse burgers in het algemeen.

De strijd tegen voedselverspilling is geen exacte wetenschap. Met de lancering van de FoodWIN-missie bieden FoodWIN en haar partners een leuke gelegenheid aan alle Brusselaars die thuis hun voedselverspilling willen verminderen.

FoodWIN is een in Brussel gevestigde NGO die gespecialiseerd is in de strijd tegen voedselverspilling. Zij worden in deze missie bijgestaan door hun partners: Eatmosphere, Nurtantio Projects en Resilia Solutions die als coaches en experts zullen optreden voor de campagne.

Voedselverspilling Missie Brussel wordt ondersteund door Leefmilieu Brussel en Good Food.

 

 

Contacteer ons

    Volg Ons
    Facebook
    Instagram
    Ondersteund door